#3 Naurutreenit ja -hormonit hyrräämään helposti 24/7

nauruhormoonit naurutreenit Aug 18, 2021
 

PYYNTÖ JA EHDOTUS: Lue ensin teksti ja sen jälkeen siirry videoon.

Tiedätkö sen tunteen kun jotain hauskaa, uutta ehkä yllätyksellistäkin on tapahtunut omassa elämässä ja sitten miettii ja vertaa menneeseen, että ei ikinä olisi voinut uskoa vuosia aiemmin, että tälläistä voisi tulla tapahtumaan? Saitko kiinni ja olinko tarpeeksi selkeä, mitä tarkoitin? Ajattelen omalla kohdallani kohta avautumassa olevaa naurutreenit.fi sivustoa.

En olisi voinut uskoa 18 vuotta sitten tai edes 10 vuotta sitten, että olen rakentamassa vuonna 2021 verkkoon sivustoa, jonka kautta voisin jakaa hyvää tekevää naurutreeniä 24/7 kaikille sitä kaipaaville. Rohkaista ihmisiä naurun avulla lisäämään hyvän olon hormonien tuontantoa kehossaan.

Tai että nauraa nyt videon kanssa naurutreenaten, sehän olisi kuulostanut täysin pähkähullulta toiminnalta. Olemme kyllä katselleet telkkarista hupiohjelmia ja nauraneet niille, jo niin kauan kuin tuo toosake on ollut olemassa, mutta että aktivoida nyt tietoisesti itsessä olevia naurulihaksia, tekemällä nauruharjoituksia? Kuulosta omituiselta, vai kuulostako?


Onko mitään järkeä nauraa jos ei yksinkertaisesti naurata?

Usko tai älä, olen pohtinut tuota yllä olevaa lausetta paljon ja usein. Olen lähes puhki ajatellut ja uudestaan ajatellut ja päätynyt vastaukseen, että KYLLÄ ON JÄRKEÄ. Tänä päivänä kun stressi nakertaa ihmisiä ja saattaa viedä ennenaikaisesti hautaan, niin naurusta on alettu puhua hyvällä tavalla "vakavammin" , että sitä todella halutaan ja kaivataan omaan elämään tietoisemmin. Sekä paljon kuuleen myös tätä seuraavaa lausetta, "että ei sinuakaan naurattaisi jos olisit minun housuissani" ja myönnettävä on, että huomaan ajattelevani sitä itsekkin välillä, kaiken koronan luoman epävarmuuden ja kiireen keskellä.

Kyllä nauru on meille erittäin tärkeä osa elämäämme ja viimeistään sen tajuaa siinä vaiheessa, kun ei oikein mikään enää tunnu naurattavan. Naurukin kun voi kadota tai ainakin radikaalisti vähentyä, kun on oikein haastavia tilanteita elämässä meneillään. Ja tämän voin myös omalla kohdallani allekirjoittaa, voitko sinä?


Naurua työssä ja vapaa-ajalla

Olen todella paljon pohtinut että millainen olisin ihmisenä jos en olisi ohjanut naurujoogaa viimeiset 18 vuotta, vaan tehnyt työkseni jotain ihan muuta? Minä kun kuvittelen, että naurujooga on ollut yksi hyvinvointini ja jaksamiseni kulmakivistä, koska olen työni puolesta saanut niin paljon nauraa ihmisten kanssa ja kutsua heitä leikkiin kanssani. Olen voinut työssäni ilmaista tätä luontaisesti olevaa osaa itsessäni.

Olen ollut kova nauramaan lähes aina elämässäni ja voisi sanoa että se on ollut rakas harrastus jo pienestä pitäen ja ehdottomasti pisin harrastussuhteeni tähän mennessä. Mutta enhän olisi voinut iän ikuna kuvitella ja  varsinkaan 9. -luokkalaisena istuessani kuraattorin luona, että tämä likka se alkaa työkseen nauramaan. Eipä löytynyt silloin vielä "kuramoottorin" (niin kuin häntä leikillisesti kutsuimme) listoilta naurujoogaohjaajan- tai kouluttajan ammatteja ja löytyyköhän vieläkään, tuskin, kuvittelen? Täytyisköhän vinkata heille asiasta? ;D

Nyt se alkaa, nosta jalkaa...ja peppu ylös penkistä

Tunnen suurta kiitollisuutta jokaisesta kerrasta ja hetkestä, joita olen vuosien varrella saanut kokea ohjatessani naurujoogaa ympäri Suomea. Hienoja, ikimuistoisia kohtaamisia on paljon ja todella mielenkiintoisissa paikoissa sekä tapahtumissa olen päässyt viereilemaan naurun asiantuntijana.

Ja nyt itse asiaan, haluan tarjota naurutreeniä sinulle tässä plogipostauksessa olevan videon kera. On siis yhteisen naurutreenin aika. Huippu hienoa ja ihanaa jos olet valmis hyppäämään kanssani naurun pyörteisiin? Erittäin oleellista on muistaa, että sinua ei tarvitse edes naurattaa, ennen kuin alat tekemään nauruharjoituksia, saati olla edes hyvällä tuulella. Koska vakaasti uskon, että kun olet naurutreenannut tuon reilun 12 minuuttia kanssani, niin olosi on taatusti parempi ja rentoutuneempi.

Katso tässä kohtaa video ja palaa sitten lukemaan lopputeksti :)

                                 
                                      **********************************

Palautteesi on minulle arvokas lahja

Kiitos, kiitos, kiitos kun teit naurutreenin harjoituksia kanssani. Minulla olisi sinulle pyyntö ja arvostan jos ehdit ottaa pienen hetken ja jakaa kokemaasi? Haluaisin sinun jakavan tuntemuksiasi parilla lauseella alla olevaan kommenttikenttään. Millaiselta sinusta tuntui tehdä videolla olevia harjoituksia? Millainen olo sinulla oli ennen nauruja ja nyt naurujen jälkeen? Sekä muuta, mitä haluaisit yleisesti sanoa naurutreenien ideasta? 

Palautteen voit halutessasi lähettää minulle myös sähköpostitse [email protected] osoitteeseeni.

Kiitos tuhannesti nauruistasi ja kommenteistasi <3 nähdään taas pian seuraavassa blogipostauksessani. Ja kiva kun seuraat blogiani, ISO KIITOS siitä. 

Nauruterveisin, Essi Wiola :)

Huom! Kuvissa ja videossa päälläni oleva vihreä paita on suomalaista käsityötä ja osaamista. Sen on valmistanut www.damaski.fi Heiltä saa ihan huippua yksillöllistä palvelua, suosittelen lämpimästi!

Ps. Muista että naurutreenien tarkoitus ei ole niinkään suorittaa, vaan enemminkin lempeästi aktivoida hyvänolon hormonituotantoa sinussa. Kehomme on fiksu ja pitää huolen että endorfiinien tuotanto aktivoituu kun me vain teemme oman osuutemme eli annamme itsellemme mahdollisuuden naurulle ja sen lisääntymiselle.

Pps. Ja vaikka mahdollisesti ensimmäisillä kerroilla nauru ei vielä lähde ns. virtaamaan ja soljuman, niin siitä ei kannata huolta kantaa. Kuvittele jos et olisi käynyt kuntosalilla pitkään aikaan ja lihaskunto olisi päässyt rapistumaan, niin et ehkä olettaisi, että ensimmäisen treenikerran jälkeen "sixpäkki" olisi heti näkyvissä ;D 

Ppps. Ja huomio huomio, naurutreenata voit videon kanssa tietysti niin monta kertaa kun haluat, vaikka joka päivä. Se ei menetä tehoaan yhden katselukerran jälkeen. Omasta kokemuksesta jaan myös tämän ajatuksen ja olen treenannut itseni kanssa jo monta monituista kertaa. 


Löydät meidät myös www.naurujooga.fi, facebookista ja instagrammissa, naurujooga.fi sekä naurutreenit.fi 

Tilaa uutiskirje

Näin varaat samalla ilmaisen VIP -paikkasi alla ja saat tiedon heti kun naurusalin ovet ovat auki!

Halutessasi voit peruttaa naurutreenit postin milloin haluat.