#2 Suomalaiset maailmanmestareita myös nauramisessa?

maailmanmestari naurajia suomalainen nauraa Aug 04, 2021
 

Tällä viikolla tiistaina 2.8 aamulla kun heräsin, huomasin puhelimessani parin puhelun tulleen sekä tekstiviestin. Tekstiviestissä oli haastattelupyyntö Ile Jokiselta, radio keskisuomalaisesta. Hän halusi jutella kanssani aiheesta töihin paluu ja nauru. Soitin Ilelle ja sovittiin haastatteluhetki, joka samaisena päivänä ajettaisiin ulos hänen suorassa päivälähetyksessä. 

Mikä avuksi kun ei naurata?

Ile soitti niin kuin oltiin sovittu ja haastattelu tehtiin. Puhelun jälkeen jäin miettimään keskusteluamme ja juurikin sitä kohtaa, kun puhuimme, että mitä ideoita minulla olisi antaa loman jälkeen työpaikalle palaaville, joita ei paljon naurata? Annoin pari yleispätevää ajatusta siitä, että järjestää itsellensä nauravaista ja samankaltaisen huumorin omaavaa seuraa, katsoa  komedialeffa, tehdä asioita joista pitää ym. perushuttua, jotka mielestäni ovat myös toimivia vaihtoehtoja. Kaikkia keinoja kannattaa käyttää ja kokeilla.

Tosin pääsin mainitsemaan myös uudesta naurutreenit.fi sivustosta, mutta vielä tuona hetkenä minulla ei ollut tarjota varsinaista naurutreenit harjoitusta kellekkään kuulijalle, joka olisi todella voinut olla naurun tarpeessa ja valmis kokeilemaan kaikkea, kunhan voisi nauraa ja näin lieventää lomalta paluu stressiään.

Suomalaiset ja nauru

Sivusimme haastattelussa myös mieliaihettani eli sitä millaisia naurajia suomalaiset ovat? Yli 18 vuotta kesäneen naurujoogaohjaaja urani aikana, olen päässyt niin monta monituista kertaa todistamaan, että suomalaiset ovat kyllä huippu hyviä naurujia sekä heittäytyjiä tekemään annettuja harjoituksia. Ja nauttivat silminnähden siitä kun saavat luvan kanssa heittäytyä irrottelemaan.

Se on jännää, että niin monilla on ajatus siitä, että me suomalaiset olemme hiukan mörrejä ja ehkä jurojakin tekemään mitään hassun hauskaa tai ainakaan ilman "prosenttijuomaa". Tottahan se on, että jotkut kokevat alkoholin vapauttavan heissä jotain sellaista kohtaa, että hulluttelu, heittäytyminen ja nauraminen, jotenkin kulkisi heillä silloin paremmin.

Mitä jos vaan uskaltaisi kokeilla jotain sellaista, mistä voi vain pahimmassa tai parhaimmassa tapauksessa seurata nauru 

Itse en kuulu prosenttijuomien kannattajiin, vaan kannatan mielummin riskinottoa tehdä ja kokeilla jotain sellaista, missä voisi nauraa ja haastaa itseään sillain turvallisesti kokeilemaan, miten voi helposti aktivoida itsessä jo olevat naurulihakset ja antaa sisäisen hulluttelijan tulla näkyville.

Palatakseni vielä hetkeksi puheisiin suomalaisten naurutaidoista, haluan lisätä sen asian, että jos minä saisin päättää ja taikasauvalla taikapölyä suomalaisten päälle laittaa, niin haluaisin nähdä suomalaisten useammin nauramassa ja heittäytymässä naurun ja hulluttelun pyörteisiin. Ja miksikö? No siksi, koska uskon ja tiedän että sillä on niiiiin mahdottoman hyvät vaikutukset terveyteen. Niin kuin sinäkin sen varmasti tiedät jos nauru kuuluu elämääsi? Kaikki vaan nauraen tuntuu yleisesti ottaen helpommalta ja rennomalta. Ja haastavatkin asiat on huomattavasti helpompi kohdata ja käsitellä. Myös muiden tunteiden tunteminen helpottuu. Nauru ja itku kun kävelevät käsi kädessä ja ovat molemmat tärkeitä tapoja ilmaista tunteita. Tunneasioita ja varsinkin itkusta naurun kaverina tulen kirjoittamaan jossain kohtaa tässä blogissa. Yksi lempiaiheitani myös.

Joillekkin uutta ja ihmeellistä sekä samalla niin tuttua - mitä se on?

Varmaan jo arvaatkin..... tatta ratta raaaaa.... aivan oikein arvattu eli nyt alamme olla hollilla ja puheet väistykööt ja raivataan konkreettiselle naurutreenille tilaa. Eli todellakin juuri näin, pääsemme lupaamaani naurutreenin pariin ja sinä minun kanssa yhdessä nauramaan. Tarjoilen sinulle seuraavassa blogipostauksessani ensimmäisen napakan naurutreenit setin, joka on kestoltaan reilut 12min. Tavataan siis pian ja seuraavassa postauksessa.

Nauruterveisin, Essi Wiola :)

Huom! Kuvissa ja videossa päälläni oleva vihreä paita on myös suomalaista käsityötä ja osaamista. Ja sen on valmistanut www.damaski.fi Heiltä saa ihan huippua yksillöllistä palvelua, suosittelen lämpimästi!

Ps. Oletko jo lunastanut oma henkilökohtainen VIP -paikkasi?

Vielä ei ole naurutreenit.fi sivuston naurusalin ovet auki, mutta päivä päivältä olemme lähempänä avajaispäivää. Ja sinä olet ensimmäisten joukossa enemmän kuin tervetullut tutustumaan naurutreenit sivuston salille. Olet meidän ihana VIP -vieraamme ja voit kutsua myös ystäviäsi lunastamaan henkilökohtaisen VIP -paikan itsellensä.

Täältä sen saat eli täytä alla oleva lomake ja näin olet varannut VIP -paikan itsellesi.

Ps. Kerro ystävillesi myös, että menee www.naurutreenit.fi sivulle ja täyttää sivulla olevan lomakkeen ja seuraa helppoja ohjeita. Liittyminen arvovaltaisten VIP -vieraidemme seuraan käy helposti ja heti kun tiedämme varmasti naurutreenit salin ovien avautumisajankohdan, ilmoitamme siitä sinulle henkilökohtaisesti. Sinä ja ystäväsi saatte tiedon ensimmäisenä.

Pps.  Löydät meidät myös www.naurujooga.fi sekä facebookista ja instagrammissa, naurujooga.fi sekä naurutreenit.fi 

Tilaa uutiskirje

Näin varaat samalla ilmaisen VIP -paikkasi alla ja saat tiedon heti kun naurusalin ovet ovat auki!

Halutessasi voit peruttaa naurutreenit postin milloin haluat.